Gábor Dénes Főiskola


Gábor Dénes Főiskola

A Gábor Dénes Főiskola alapítványi formában működő, államilag elismert, akkreditált, magán felsőoktatási intézmény, amely 1992-ben alakult.

A GDF célja, hogy magas színvonalú, a munkaerőpiac igényeit kielégítő, gyakorlatorientált képzést biztosítson. A főiskola a képzés során a korszerű, időtálló alapismeretek és a szakmai tevékenységben jól hasznosítható gyakorlati ismeretek kiegyensúlyozott oktatására törekszik. Olyan szakembereket bocsát ki, akik képesek az új technológiák rugalmas alkalmazására, valamint idegen nyelvek ismeretében a nemzetközi kommunikációra, együttműködésre.

A Gábor Dénes Főiskola tevékenységének a középpontjában a minőségi oktatás áll. Jelenleg három tudományterületen hat akkreditált alapképzési szakra lehet jelentkezni:

  • mérnökinformatikus
  • gazdaságinformatikus
  • gazdálkodási és menedzsment
  • turizmus-vendéglátás
  • műszaki menedzser
  • üzemmérnök-informatikus (Bprof) szak

Valamennyi alapképzési szak választható nappali és távoktatási munkarendben. Munkarendtől függetlenül a képzés 7 féléves, kivéve az üzemmérnök-informatikus szakot, amely 6 féléves, és a szakok követelményeit teljesítő, sikeres záróvizsgát tett hallgatók mérnökinformatikus, gazdaságinformatikus, közgazdász, műszaki menedzser, illetve üzemmérnök-informatikus diplomát szereznek.

A főiskola képzési kínálatában megtalálhatóak a felsőoktatási szakképzési szakok (mérnökinformatikus felsőoktatási szakképzés hálózati informatikus v. rendszergazda szakirányon, gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzési szak, gazdaságinformatikus felsőoktatási szakképzési szak.) A jelenleg akkreditált felsőoktatási szakképzési szakok 4 félévesek, és nappali, illetve távoktatási munkarendben választhatóak.  Azok a hallgatók, akik sikeresen teljesítik a követelményeket és elvégzik a felsőoktatási szakképzési szakokat, ha úgy döntenek, kreditbeszámítással folytathatják tanulmányaikat valamelyik szakirányú alapképzési szakon.

 A főiskolára az alapítása óta eltelt 25 év alatt közel 60 ezer hallgató nyerte el felvételét, és közülük már több mint 12 ezren fejezték be eredményesen tanulmányaikat, és szereztek diplomát. A felmérések szerint a főiskolán végzett informatikusok több mintegy 90 %-a talált végzettségének megfelelő munkahelyet. 

A Gábor Dénes Főiskola székhelye Budapesten, a XI. kerületben található. (H-1119 Budapest, Fejér Lipót u. 70.) 2016 februárja óta Budapest mellet már Siófokon is tanulhat az ide jelentkező. A GDF Siófoki Campusa Siófokon, a Petőfi sétányon található. (8600 Siófok, Petőfi sétány 1.)